奚溪音画
                     点滴之聚,溪流所成;江河以汇,翰海所有。

区空间  校空间  我的主页    照片   好友[文章  收藏   评论   留言     最新阅读     推荐文章 

心情日记 |  教学反思 |  我的论文 |  教育教学活动 |  人生感悟 |  九方田园 |  学生乐园 |  献给未来的回忆 |  课件平台 |  每日随笔 |  家人心亭 |  挚爱亲朋 |  佳作欣赏 |  及时巩固 |  试题必做 |  英语天地 |  养生点滴 |  岁月有痕 |  争做快乐小厨 |  市容拍拍乐 | 
本博客空间统计:   971 篇文章   372 个评论


博主说明:教师
姓名:张丽敏
学校:桂园中学
空间等级:37 >
现有积分:12595
距离下一等级:405分
空间排名:教师类 第70

 
最新文章
 
常用短语(背默)
初中词汇背诵。
14班,16班假期报纸答案(认真订正)
2020寒假作文(答案)
寒假作业
2019寒假作文练习
 
随机阅读
 
练习二十解答
练习二十
王阳明训子家书《示宪儿》
“我+数学=聪明”——第七讲 画图
陈文卿老师《我们教了孩子什么》——合适最.
减压
 
推荐文章
 

1月
17 2014
 

期末光荣榜


   作者:张丽敏 发表时间-10 :18:8  阅读( 372 )| 评论( 0 )

期末英语进入年级A级同学:

1.程一惠---年级第一

2.宋可---年级第二

3.陈芯蔚---年级第八

4.肖媛玲----年级第二十一

5.张俊敏----年级第二十五

6.张翔-------年级第二十五

期末进步较大的

1.陈永昊-----进步一百七十四名

2.方正炜-----进步一百四十九名

3.陈千婷-----进步一百一十四名

4.林钦鸿-----进步九十九名

5.王婷婷-----进步五十六名


优秀寒假作业


1.       韩天屹


2.       高铮


3.       张睿


4.       魏莹


5.       张雅静


6.       严羽淇







 初二下学期Unit One学案 (Helping those in need)


One:重点词汇


1.raise--raised--raised筹募,提高 


2.rise--rose--risen 升起


3.offer=be willing to do sth主动提出


4.permit-=(allow)-permitted--permitted--permission =agreement准许,批准


5.ill(bad,badly)--(worse--worst)-- illness--illnesses病


6.alone单独--lonely寂寞的,孤独的 


7.friend--friendship友谊--friendly--friendlier--friendliest


8.difficult--difficulty困难 


9.joy愉快,喜悦--joyful--enjoy 


10.peace平静,宁静--peaceful平静的,和平的


11.volunteer志愿者--voluntary义务性的  


12..happy--unhappy—happiness幸福


13.pain痛苦,苦恼,疼痛--painful


14.organize组织--organization--organizer组织者


15.courage勇气--encourage 鼓励--encouragement


16.express表达-expression表述  


17.die死--died--dead--death死亡


18.feel感觉--feeling--feelings情感


19.able--unable--disable--disabled残疾的


20.pay付费--paid--paid


21.spirit精神—spirits 情绪


22.hurt受伤—hurt—hurt  


23.luck幸运—lucky—luckily 


24.health健康—healthy--unhealthy


25.home--homeless无家的,无家可归的


Two:重点短语


1. in need    需要帮助的

2. voluntary work    义务性工作

3. ask permission     报请批准

4. suffer from…      因......受苦;受折磨

5. raise one’s spirits使鼓起勇气;使振奋      

6. raise money for…    为...筹募钱

7. teach sb to do…   教某人去做……

8. need to do…      需要做……

9. look after…       照顾……

10. in one’s free time   在某人空闲时间

11. help sb do…      帮助某人做……

12. be in good health  身体好,身体健康

13. in the future     将来


14.in order to 目的在于;为了=so as to


15.make(have ,let) sb do 让某人做某事


16.old people’s home 敬老院;老年公寓(nursing home私立养老院)


17.a painting competition 绘画比赛


18.offer to do sth主动做某事 


19.school holidays 学校假期 


20.World War II 第二次世界大战 =The Second World War


21..A girl called Cindy被称之为Cindy的女孩 


22.take photos拍照片 


23.use sth for doing sth =use sth to do sth用某物做某事


24.would like sb to do sth想让某人做某事


25.give sb a hand=help sb帮助某人


26.organize a food fair 组织一个食品博览会


27.have much courage有很多勇气  


28.permit sb to do sth 允许某人做某事


29.permit doing sth 允许做某事


30.bring sb joy and peace带给某人愉快和安静 


31.hurt one’s leg伤到了腿


32.give sb permission to do sth准许某人做某事


33.Helping those in need帮助所需的人 


34.children’s hospital 儿童医院


35.express their feelings表达他们的情感


36.No pains,no gains不劳不获


37.spend st with sb 同某人花时间


38.spend st doing sth=spend st on sth花时间做某事


39.Spend money on sth 花钱买东西


40.die of a cancer 死于癌症


41.die from a gun wound 死于枪伤


42.die in a car accident 在车祸中死亡


43.continue to do sth继续做某事(go on doing sth)


44.continue doing sth继续做某事(go on doing sth)


45.go on to do 继续做B事


46.go on doing继续做A事


47.be in hospital 住院


48.attend school上学=go to school


49.pay money for sth(pay for sth)


50.rent a room租一个房间


51.provide sb with sth=supply sb with sth.用某物提供某人=offer sb sth


52.provide sth for sb=supply sth for sb为某人提供某物=offer sth to sb


53.run programmes实施计划


Three:重点句型


1. I will continue to do voluntary work in the future.


   (I will continue doing voluntary work in the future.)


  我未来将继续做义务性工作。


2.We will go on having an English class after doing morning exercises.


  早操后我们将继续上英语课。


3.We will go on to have an English class after the maths class.


  数学课后我们将继续上英语课。


4.We spent two hours with a girl called Vivien.


  我们花时间同一位叫Vivien的女孩在一起


5.We spent two hours reading the magazine.


6.We spent two hours on the magazine.


7.We spent ten dollars on the magazine.


8.A friend in need is a friend indeed.患难见真情


9.He raised his voice in order to let others hear him.


   =He raised his voice to let others hear him.


   =He raised his voice to let others hear him. 

他提高声音目的是让他听见他。


10.The price of houses has risen recently.房价最近已经上涨了。


11.Peter offered to do some washing.皮特主动洗东西。


12.The old man lives alone,but he doesn't feel lonely.


   这位老人独自居住,但他不感到孤独。


13.Disabled children have difficulty walking or moving.


   残疾儿童有困难行走或挪动。


Four:动词不定式(语法运用 Grammar in use)   动词不定式由“to+动词原形”构成,有时可以不带to。它没有人称和数的变   


  化,其否定式是在to前加上not。它在句中可作宾语、宾语补足语和状语等。


具体用法如下:1,作宾语 在offer, plan, hope, choose, refuse, decide, learn, wish

等动词之后作宾


   语:Finally he offered to go shopping with me.

     最后他主动提出跟我一起购物。   

I have decided not to think about it.我已决定不去想它。,


2,作宾语 我们也可以在know.decide,learn和remember

   等动词之后用“疑问词+动词不定式”作宾语:


   I don’t want to stay at home, but I don’t know where to go.   

我不想呆在家里,但是我不知道去哪里。

3.作宾语补足语teach,ask,allow,permit,tell,invite,order,advise等动词之后


  用不定式作宾补: You should ask him to turn off the light.你应该要求他关掉灯。  My parents allow me to play computer games at weekends.  

     我父母允许我周末玩电脑游戏。 

4.作宾语补足语let,make和have之后用省略to的不定式: 
  My mother often makes me clean the windows.我妈妈常常让我擦窗户。 

5.作状语--我们可以用动词不定式表示目的。 


  They are working hard to save the injured tiger.


  =They are working hard in order to (so as to)save the injured tiger.


   他们正在努力工作营救那只受伤的老虎。


6.以下需默写:


 1.promise, decide, hope, agree, choose, fail, wish, learn+ to do sth


 2.ask, tell, get, wish , want, teach, know, understand+ sb. to do sth.


 3.make, have , let , see, watch, hear, feel , notice+ sb. do sth


 4.forget, remember ,stop, try , go on +to do sth.(+doing sth)


 5.be happy, glad, pleased ,angry, sorry, lucky,slow, ready, nice+ to do sth


 6.so as to do,(in order to do,to do ) 


背一篇作文---关于志愿服务的一封信


Dear Sir,


  Hello!


  My name is Nick. Im in Grade 8. Today, I really want to join this voluntary

 activity, because I really want to do something to help people.


 I joined a voluntary activity when I was young. I really enjoyed it. For example,

 I did many good things for old people, such as cleaning up the yards, washing 

the vegetables and so on.  So I have realized showing your warm heart to the 

old is very important. In my opinion, making them happy is one of the best 

ways to help them. If I have this chance, I can clean up their rooms, cheer 

them up and sing songs or tell stories for them. As we all know, on the one 

hand, we can help the old people to live better. On the other hand, 

helping others is helping ourselves.


If I can join this voluntary activity, I believe I can do better than before.

 Please write to me soon.


  Yours,


Nick






动词不定式与动名词专项练习


I. 单项选择 


1. It’s true that every student ______ to having a good future.


  A. hopes    B. looks forward     C. wishes    D. wants


2. –This physics problem is too difficult. 


    Can you show me ______, George?  –Sure.


 A. what to work out B. to work it out C. how to work it out D. how to work out it


3. It’s blowing hard outside. Tell him ______ the window.


  A. not open    B. not to open    C. to not open    D. don’t open


4. –What happened to the thief later? –The king had him ______ the next day.


  A. hung    B. hanged    C. hang    D. hanging


5. My aunt played the light music to make the baby ______ crying.


  A. stopped    B. stops    C. to stop    D. Stop


6. –Bob, it’s getting old. ______ take a jacket with you? --All right, Daddy.


   A. Why not    B. What about    C. Would you like    D. You’d better


7. The teacher asked us ______ the work on time.


   A. finish    B. to finish    C. finished     D. finishes


8. We have worked for three hours. Now let’s stop ______ a rest.


   A. had    B. have    C. to have    D. having


9. –Hello! Would you like to go to the concert with me tonight?


   --I’m sorry I can’t. Mother won’t ______ me to go out in the evening.


   A. let    B. allow    C. offer    D. ask


10. --Could you give me a hand, please?


   --Sure. What would you like me ______?


   A. do    B. to do    C. doing    D. does


11. –What are you busy ______ these days?  --Nothing much.


   A. do    B. doing    C. to do    D. done


12. Mary prefers ______. A. sing and dance       B. singing to dancing   


   C. to sing to dance      D. to sing than dancing


13. –Do you want to eat something?


   --______, thanks. I am feeling sick now. I don’t feel like ______.


    A. Yes; eating something    B. No; to eat anything


    C. Yes; to eat anything      D. No; eating anything


14. –It’s too hot. Would you mind ______ the door?--______. Please do it now.


    A. to open; OK            B. opening; Certainly not   


    C. opening; Of course       D. to open; Good idea


15.The young lady watched her daughter ______a yo-yo yesterday afternoon.        


   A.  play with    B. played with    C. to play    D. plays


16. –There is a ticket on the floor, is it yours?


   --Oh, yes, it’s mine.--Let me ______ for you.


   A. to pick up it    B. to pick it up    C. pick up it    D. pick it up


17.–Have you finished ____the book?--Not yet. I’ll try ____it to you before 


      Friday.   A. reading, returning B. to read, to return 


               C. reading, to return  D. to read, returning


18. –Did you hear her ______ this song?  --Sometimes.


    A. sing    B. sang    C. singing    D. to sing


19. –We can use QQ to talk with each other online.


   --Good! Will you please show me ______ it?


   A. what to use    B. how to use    C. when to use    D. where to use.


20. The soldier rushed into the room ______ the baby in the fire.


   A. to save    B. saving    C. and save    D. saved


21. The teacher told Lucy ______ too much time ______ computer games.


   A. not to spend; in         B. to not spend; on


   C. didn’t spend; playing     D. not to spend; playing


22 --Why not ______ there for a change?


   A. try walking    B. try to walk    C. to try and walk    D. to try walking 


 


八下Unit2 Body language学案


重点词汇:


1. communicate—communicated—communicated—communication交流,交际


2. accept-accepted—accepted— acceptance接受


3. mean—meant—meant—meaning--meaningful意思,意义


4. bore—bored—bored—boring使某人感到厌烦


bored无聊的,烦人的 boring 令人厌烦的


5.appear—appeared—appeared出现  appearance外貌外表


   disappear—disappeared—disappeared  disappearance 消失


6.  impression   n.印象  impress  v.使有印象  impressive  adj.给人印象深刻的


7.  hold—held—held 使保持


8.  remind—reminded—reminded 提醒,使想起 reminder提醒物 提示


9.  cross 使交叉 v.    十字架n.  crossing 十字路口


10.  nod—nodded—nodded—nodding点头


11.shake—shook—shaken—shaking摇头,握手


12.  sigh—sighed—sighed  叹气


13. a part-time job一份兼职     a full-time job 一份全职工作


14.  expression 表情,神情v.    express表达,快递,快车n.


15.  improve—improvement改善,提高 ==make sth. better


16.  reject=refuse拒绝


17. polite—impolite—politeness 礼貌


18. lie—lied—lied—lying 撒谎


 


重点短语:


1.body language 肢体语言 natural language 自然语言


2.at a travel company在旅游公司


3.a well-dressed lady 一位穿着得体的女士 a badly-dress man 穿着邋遢的人


4.walk over to sb. 朝某人走去 walk away 走开


5.give sb a cheerful greeting高兴向某人打招呼


6. give sb. a good impression给某人留下好印象


  make/have a good impression on sb.


7. hold one’s head up抬头


8. instead of代替


9. remind sb. about sth.提醒某人某事


remind sb. of sth.  提醒某人某事 ,让人想起


  remind sb. to do sth.提醒某人做某事


  remind sb. that…


10.get a chance to do sth. 得到做某事的机会


11.minutes later几分钟后


12.a few moments later片刻之后


13smile at sb.朝某人微笑


14.feel welcome感觉受欢迎


15. sit up straight坐直


16.communicate with sb. 与某人沟通


17.be bored with 对。。。感到厌烦


18.take place =happen 发生


19.ballet training 芭蕾训练


20.nod one’s head 点头  shake one’s head 摇头 shake one’s hands 握手


21.cross one’s arms 交叉双臂


22.at the moment =now现在,目前


23.look friendlier 看起来更友善 friendly-friendlier-friendliest  friendliness友善友情n.


24.try doing 试着做某事   try to do sth.努力去做某事


25.this type of=this kind of这种


26.at an early age 在早年,年轻时


27.cause problem引起问题


28.eye contact 眼神交流


29.the key to …的关键/答案/钥匙


30.western countries 西方国家 westerner 西方人


31.feel nervous 感到紧张


32.be polite有礼貌  impolite 没礼貌的


33.be interested in 对。。。感兴趣 = show interest in


34.hold…together 把。。。握在一起 catch hold of 抓住


35.instead of=in place of 代替


36.decide to do sth.=make a decision to do sth.=make up one’s to do sth.下决心做某事


37.communicate with sb.与某人交流


38.communicate to sb.给某人传达消息


39.judge sb.by one’s appearance 以貌取人


40.take a message to带消息给。。


41.start with 以。。开始


42.end with 以。。结束


 


重点句型:


1.What’s the matter ?=what’s wrong ?=what’s up?=what happen?怎么了?


2.It’s the way you communicate.这是你交流的方式。


3.People always choose Debbie instead of me.== People always choose Debbie in place of me.=People always choose Debbie, but they don’t choose me.人们总选择黛比而不是我。


4.Her body language is making people feel welcome, so they go to her for help.她的肢体语言让人们感觉受欢迎,所以人们去她那寻求帮助。


make sb. do sth.使某人做某事


5.Simon decided to improve his body language.西蒙决定改进他的肢体语言


6.Where does the story take place?故事发生在什么地方?


7.Which person looks friendlier? the boy or the girl?谁看起来更友善?男孩还是女孩?


8.He sat up straight and tried smiling at people.他坐得笔直,尝试着用微笑面对人们。


9.You make a good impression on her.你给她印象很好。


10.She wanted to remind me that tomorrow is her birthday.她想提醒我明天是她的生日。


 


表建议的句型:


Let’s go shopping, shall we?


Shall we go shopping?


Why don’t we go shopping?


Why not go shopping?


How/What about going shopping?


You’d better go shopping.


 


接受建议:                         拒绝建议:


Yes, I’d like/love to.              I’d like/love to,but I’m very busy. Thank you all the same.


Yes, that’s a good idea.           I’d like/love to,  but I’m afraid I can’t.


All right./OK./Fine.              I wish I could, but I’m afraid I can’t.


That’s a good idea.              No, let’s go to the library.  /No, thanks. I don’t feel like it.


 


 


语法:


英语动名词用法 :

















 



主动语态



被动语态



一般式



doing



being done



完成式



having done



having been done




 


英语动名词有两个特点


v 1、它是从动词变化而来的,所以它保留了动词的某些特征,例如它能带自己的宾语、状语等,这时就叫动名词短语;2、顾名思义,动名词最大的特点是它相当于一个名词,因此,动名词可以在句中作主语、宾语、表语、同位语等。因为它作为名词来使用,所以动名词也有像名词一样的所有格形式.


 


1、作主语:

 动名词是由动词变化而来,所以,动名词的意义往往是表示某个动作或某件事情。例如: 


Reading English aloud in the morning will do you a lot of good.

早晨朗读英文会给你带来许多好处。

Cheating on an exam ruins one's character.

考试作弊毁坏人的性格。

His being elected our chairman made us think of a lot.

他当选为我们的主席使我们想起了许多许多


2."There is no …”句式来表示 


There is no joking about such matters.

这种事开不得玩笑。


There is no littering about. 

不许乱扔杂物。 


There is no holding back the wheel of history.


历史车轮不可阻挡


 


动名词作宾语 :


v 动名词作宾语通常是在某些动词后.高中阶段能接动名词作宾语的常见动词:


mind(介意), suggest(建议), enjoy(欣赏,), admit(承认), appreciate(感激,欣赏), avoid(避免), delay(推迟), escape(逃脱), finish(完成), forgive(宽恕), imagine(想象), keep(保持), miss(错过), practise(训练), resist(抵抗,抵制), risk(冒险), deny(拒绝,否认), consider(考虑)等。


v Many people enjoy sunbathing on the beach in summer.


 夏季,很多人喜欢在沙滩日光浴。


v I suggest doing it in a different way.


   我建议用另一种方法做这件事。  


 


动名词作介词宾语: 


动名词作介词宾语时,通常放在由动词或形容词与介词组成的动词短语或形容词短语后。此类短语有很多。如:look forward to(渴望,盼望), be proud of(以……自豪), be responsible for(对……负责), insist on(坚持), think of(考虑,想到), dream of(梦想), object to(反对,抗议), hear of(听说), prevent…from(防止,阻止), keep…from(防止,阻止), stop…from(防止,阻止), be engaged in(从事于), depend on(依靠,依赖), thank…for(因……而道谢), excuse…for(因……而道歉), aim at(目的在于), devote…to(献身于), set about(着手做), be/get used to(习惯于), be fond of(喜欢), be afraid of(害怕), be tired of(对……厌烦), succeed in(成功地做……), be interested in(对……感兴趣), be ashamed of(对……感到羞愧)等等。 


v We were used to getting up early in the morning.


v 我们以前习惯早起。


v I am against inviting him to dinner.


v 我反对邀请他来吃饭。


v They don’t feel like walking that much.


v 他们不喜欢走那么多路。


注意:

(1)有些动词后面,如forget, remember, stop, try, mean, regret、go on等,既可跟动名词也可跟不定式作宾语,但是意义不一样。


v He forgot paying for the book.


v 他忘了曾经付了买书的钱。(他付过钱了)


v He forgot to pay for the book.


v 他忘了去付买书的钱。(他没有付过钱)


v Stop talking.(停止说话)


v I stopped to talk with Tom.(开始去说话)


2)在有些句子中,介词常可省去。 


v I have no difficulty (in) communicating with foreigners.


v 我在和外国人交谈方面没有什么困难。


v He used to spend a lot of time (in) playing games.


v 过去他常花很多时间玩游戏。


v What can prevent us (from) getting married?


v 有什么能阻止我们结婚?


(3)动名词可以和一些介词如in, on, after, against, before, by, for, without, besides等构成短语,在句中


v He left ahead of time without saying a word.


v 他一句话也没说就提前离开了。


v Besides cooking and sewing, she had to take care of four children.


v 除了做饭和缝纫以外,她还要照顾四个孩子。


v On hearing the news, all the pupils jumped with joy.


v 听到这个消息后,所有的学生都高兴得跳了起来。


(4)want(需要), need(需要), deserve(值得), require(需要)等词后,我们用动名词的主动形式表达被动意思


v Your car needs filling. 


v 你这车要充气了。


v This city deserves visiting.


v 这座城市值得光顾一下。


v The problem requires studying carefully.


v 这个问题需要认真研究。


v The trees want watering.


v 这些树需要浇水了。


 


动名词作表语 :


v His hobby is collecting stamps.


v 他的爱好是收集邮票。


v Their task is exploring oil mines in the west.  

他们的任务是在西部探查油矿。


v In the ant city, the queen’s job is laying eggs.


v 在蚂蚁王国,蚁后的工作是产卵。

注意:这时,主语和表语可以互换位置


动名词作定语:


v 动名词作定语时一般前置,与所修饰的名词间没有逻辑上的主谓关系,表用途。


v reading room 阅览室 


v swimming pool 游泳池


v dining car 餐车     


v sleeping car 卧车


v singing competition 歌咏比赛  


v waiting room 候车室


 


背: pay attention to doing


     feel like doing


     have difficulty/trouble doing


     have fun doing


   


 


 


写便条要求:


以一个问候开始,第一个句子提到主题,其他信息清晰简明,以美好祝福语结束,写上日期并签名。


常用词汇:


I’m writing to…


expect


look forward to


remind sb. to do sth.


remind sb.of sth.


Don’t forget to do sth.


I’m sorry that…


I’m glad to accept…


Thanks sb. for doing sth.


be grateful to sb. for doing sth.


 


范文:


Dear Mr Wang

    I’m sorry to tell you that I can’t go to school today. I’ve caught a bad  cold because I went swimming yesterday . This morning I had a headache and had a fever .So the doctor advised me to stay in bed for two days. New I’m writing to you to ask for two days sick leave.

                                                       Yours  respectfully,

                                                        Rose


 


Dear Tom, 

   To  celebrate Wang ling’s birthday tomorrow ,we will have a birthday party at her home. She will be much happier if you attend it .  To get to her home, you can take a NO.2 bus and get off at Donghu Park after three stops. I will meet you at 3 pm tomorrow at the bus stop.  I shall feel happy if you call me back as soon as possible. 


Yours


May


 


 


 


动名词练习:


 


1.  My father hates________. He never allows me_________ . 


      A. to smoke; to smoke   B. smoking; smoking    C. smoke; smoking    D. smoking; to smoke  


  2. Certainly I posted your letter — I remember ______ it.


  A. posting                        B. to post


  C. to be posting                D. have posted


  3. They must be at home — there’s a light ______ in the bedroom.


  A. to shine                       B. to be shining


  C. shining                        D. having shined


  4. If the car won’t start, ______ it.


  A. try push                      B. try pushing


  C. to try pushing              D. to try to push


  5. Mr Smith dislikes ______ such clothes but his wife likes _____ them.


  A. to wear, to wear          B. to wear, wearing


  C. wearing, to wear          D. wearing, wear


  6. _____ is a good form of exercise for both young and old.


  A. Walk                          B. Walking


  C. The walk                    D. To walk


  7. When you’re learning to drive, _____ a good teacher makes a big difference.


  A. have                           B. having


  C. and have                     D. and having]


  8.  It took the workmen only two hours to finish ________ my car.   


A. repairing     B. repair        C. to repair     D. repaired 


  9. I regret _______what I said. I shouldn’t have said it.


  A. to say                          B. saying


  C. to be saying                  D. said


  10. I shall never forget _______ the Alps for the first time. It was really beautiful.


  A. to see                           B. seeing


  C. saw                              D. being seeing


  11. In the whole interview, he tried to avoid _______ their questions.


  A. to answer                      B. answering


  C. to have answered           D. having answered


12.  Jack said that he wouldn't mind ___________ for us. 


  A. to wait       B. wait           C. waiting         D. waited 


13. We should often practice _________ English with each other. 


     A. to speak      B. spoke          C. speak           D. speaking 


14. Keep on _________ and you will succeed. 


 A. a try         B. try            C. tried         D. trying 


15.We are both looking forward to _____ next week.                                           A. going on vacation     B. go on vacation  C. be going on vacation     D. have gone on vacation 


  


【参考答案】


  1—5 CACBC 


  6—10 BBABB 


  11—15 BCDDA


初二下学期Unit Three学案 (Traditional skills)


 


One:重点词汇


1.describe—description形容 


2.fish—fisherman--fishermen 钓鱼,鱼


3.dive—diving下潜


4.attract—attraction--attractive吸引


5.hang—hanged/hung—hanged/hung悬挂


6.require—requirement需要;要求 


7. pratice—pratise 从事


8. health健康—healthy--unhealthy 


9. luck幸运—lucky—luckily


10.simple—simply 简单的


11.love—lovely 可爱的


 


Two:重点短语


1. more than = over   超过2. enjoy doing sth.  享受做某事3. be good at = do well in  擅长做某事4. up to  到达(某数量、程度);至多有


  It’s up to sb. to do sth. 由某人负责做某事


5. set off = start = leave for  出发;动身 


go off (铃等)突然响起/get off 下车/take off 脱掉;起飞/turn off 关掉     6. get ready for… = be ready for…= be prepared for…  为…做好准备7. a piece of grass  一颗草8. stop sb. from doing sth.  阻止某人做某事9. during the day  在白天


10. jump up and down  上下跳动11. the front of the boat   船头12. throw into the river  扔进河里13. this type of fishing  这种钓鱼方式


14. be interested in = be keen on  对…感兴趣


15. no more = not … any more不再…


no longer = not … any longer 


16. give a description of sth. = describe sth. 描述某事


17. reach sw. = get to sw. = arrive in/at 到达某事


18. require sb. to do sth. 要求某人做某事


sth. require doing = sth. require to be done = sth. need doing


 = sth. require to be done 某事物需要… 


19. practise doing sth. 练习做某事 


20. be bad for health = be harmful to 对健康有害


21.keep healthy = keep fit 保持健康 


22. use sth for doing sth =use sth to do sth = do sth. with sth. 用某物做某事 


23. used to do sth. 过去常常做某事


   be used to do sth. = be used for doing sth. 某物被用来做某事


24. be used to doing sth.  习惯做某事


25. paper cutting 剪纸


26. go fishing 去钓鱼


27. after dark天黑后  


28.keep the baby warm 给婴儿保暖


29.all the time = always 总是


30. tie to  把…绑在…上


31. cut out 剪掉;删减;取消


 


Three:重点句型


1.In 50 years, perhaps there will be no more cormorant fishermen in the world.


= In 50 years, perhaps there will not be cormorant fishermen any more in the world.


  再过五十年,世上也许就不再有用鸬鹚捕鱼的渔夫了。


2.However, few young people are interested in this type of work.


= However, few young people are keen on this type of work.


 


  然而,很少有年轻人对这种工作感兴趣了。


3. Cormorants are good at catching fish because they can swim well under water.


  = Cormorants do well in catching fish because they can swim well under water.


  鸬鹚擅长捕鱼是因为他们在水下游得非常好。


4. Although he is over 65, he is very fit and still enjoys working.


= Though he is over 65, he is very fit and still enjoys working.


虽然他超过65岁了,但他还是很健康,并且仍然在干活。


5. Daming uses several ways to attract fish.


  大明用几种方法来吸引鱼。


 


Four:动词被动语态 


(一) 语 态 分 类


英语动词有两种语态.,主动语态和被动语态。主动语态表示主语是动作的执行者,被动语态表示主语是动作的承受者。如:


  They will build a new bridge over the river. (主动)


A new bridge will be built over the river. (被动)


汉语中常用“被”、“给”、“由”、“受”等词用来表示被动,而英语用:


助动词be + 及物动词的过去分词构成。


(二) 被动语态的时态、人称和数的变化


    主要体现在be的变化上,其形式与系动词be的变化形式完全一样。以 give 为例,列表如下:


一般现在时:am / is / are + done


一般过去时:was / were + done


一般将来时:shall / will + be done


一般过去将来时:should / would + be done


现在进行时:am / is / are + being + done


过去进行时:was / were + being + done


现在完成时:have / has + been + done


过去完成时:had + been + done


将来完成时:shall /  will + have been + done


情态动词:can/ may /must + be done  


[注]被动语态没有将来进行时和过去将来进行时。


(三)常见的八种时态中的被动语态


1. 一般现在时:


(1)People grow rice in the south of the country.


Rice is grown in the south of the country.


(2)The school doesn't allow us to enter the chemistry lab without a teacher.


We are not allowed to enter the chemistry lab without a teacher.


2. 一般过去时:


(1)They agreed on the building of a new car factory last month.


The building of a new car factory was agreed on last month.


(2)The students didn't forget his lessons easily.


His lessons were not easily forgotten


3. 一般将来时:


(1)They will send cars abroad by sea.


Cars will be sent abroad by sea.


(2)They will give plenty of jobs to school-leavers.


Plenty of jobs will be given to school-leavers.


4. 过去将来时:


(1)The manager said they would complete the project by the end of the year.


The manager said the project would be completed by the end of the year.


(2) The workers told me they would mend the car as soon as possible.


The workers told me that the car would be mended as soon as possible.


5. 现在进行时:


(1)The radio is broadcasting English lessons.


English lessons are being broadcasted on the radio.


(2) We are painting the rooms.


The rooms are being painted.


6. 过去进行时:


(1)The workers were mending the road.


The road was being mended.


(2)This time last year we were planting trees here.


Trees were being planted here this time last year.


7. 现在完成时:


(1)Someone has told me the sports meeting might be put off.


I have been told the sports meeting might be put off.


(2)He has brought his book here.


His book has been brought here.


8. 过去完成时:


(1)When I got to the theatre, I found they had already sold out the tickets.


When I got to the theatre, I found the tickets had already been sold out. 


(2) The whole country was very sad at the news of his death; People had considered him to be a great leader.


   He had been considered to be a great leader


(四) 含有情态动词的被动语态:


     含有情态动词的被动语态是由“情态动词+ be+ 及物动词的过去分词”构成。


  (1)You must hand in your compositions after class.


Your compositions must be handed in after class.


(2)He can write a great many letters with the computer.


A great many letters can be written with the computer by him.


(五) 被 动 语 态 的 使 用


1.当不知道或没有必要指出动作的执行者时,常用被动语态,这时往往不用by 短语。


  “Mr. White, the cup was broken after class. ”


2.突出或强调动作的承受者,如果需要说出动作的执行者,用by 短语。


  These records were made by John Denver.


The cup was broken by Paul.


3.当汉语句子的主语既不是动作的执行者,也不是动作的承受者时,这时常用in + 名词作状语,而代替 by 短语。


  These cars were made in China.


(六)主动语态变被动语态的方法


(1)  My aunt invited   me   to her dinner party.


主语   谓语  宾语


→   I   was invited  (by my aunt ) to her dinner party.


主语  谓语         宾语


(2) The school set up a special class to help poor readers.


→   A special class to help poor readers was set up in the school.


1.把主动语态的宾语变成被动语态的主语。


2.把主动语态的谓语变成被动语态的be + 过去分词,时态要与原句保持一致。


3.把主动语态的主语变为介词by 的宾语,放在被动语态里谓语动词之后,by 短语可以省略。如果原句主语是地点名词,在被动语态中用in + 地点名词作状语。


(七)语态转换时所注意的问题


1. 把主动语态变为被动语态时,其谓语动词的时态要与原句时态保持一致,其谓语动词的数要与新主语保持一致。


    We have bought a new computer.


A new computer has been bought.  (正确)


A new computer have been bought.  (错误)


2. 含有双宾语的主动句变被动句时,可分别将其中的一个宾语变为主语,另一个不动,一般变间接宾语为主语时比较多。


    My uncle gave me a present on my birthday.


I was given a present on my birthday.


    如果把直接宾语(指物)改为主语,则在间接宾语(指人)前加适当的介词,如上句还可以说:


    A present was given to me yesterday.


注意:1.一般在下列动词后,常在间接宾语前用介词 to,如:


    bring, give, hand, lend, offer, pass, pay, promise, sell, show, take, teach, tell 等。


      (1) The book was showed to the class.


(2) My bike was lent to her.


      2.一般在下列动词后,间接宾语前用介词 for, 如:


    build, buy, cook, cut, choose, do, fetch, find, fix, get, keep, make, order, paint, play, sing 等。


     (1) A new skirt was made for me.


(2) The meat was cooked for us.


(3) Some country music was played for us.          


3. 由动词+ 介词或副词构成的短语动词,要把它们作为整体看,即把它们看成一个及物动词,介词或副词不可拆开或漏掉。这类动词有:


不及物动词+ 介词,如: agree to, ask for, laugh at, operated on, listen to, look after, think of, talk about 等。


  The patient is being operated on.


The problem is solved. It needn't be talked about.


及物动词+ 副词:如:bring about, carry out, find out, give up, hand in, make out, pass on, point out, put away, put off, think over, turn down, work out, turn out 等。


  His request was turned down.


The sports meet will be put off because of the bad weather


4. 带复合宾语(宾语+ 宾补)的动词改为被动语态时,一般把主动结构中的宾语改为主语,而宾语补足语保留在谓语动词后面。如:


    (1) We always keep the classroom clean.


→The classroom is always kept clean.


(2) She told us to follow her instructions.


→We were told to follow her instructions.


注意:在see, watch, hear, notice, listen to, look at, make, feel等动词后作宾语补足语的动词不定式都不带 to,但改成被动语态后都带to,这时不定式为主语补足语,也就是说不定式作主语补足语不存在省略to 的问题。


    We often hear him play the guitar.


→He is often heard to play the guitar.


5. 当主动句的主语是nobody, no one等含有否定意义的不定代词时,被动句中将其变为anybody, 作by的宾语,并将谓语动词变为否定的被动语态。如:


    Nobody can answer this question.


误:The question can be answered by nobody.


正:The question can not be answered by anybody.


6. 当否定句中的宾语是anything, anybody, anyone等不定代词时,在被动句中应将其分别变为nothing, nobody, no one作主语,并将谓语动词变为肯定的被动语态。如:


    They haven't done anything to make the river clean.


误:Anything hasn't been done to make the river clean.


正:Nothing has been done to make the river clean.


7. 以who为主语开头的疑问句,变被动时,用by whom放在句首:


    Who wrote the story?


误:Who was the story written?


正:By whom was the story written?


8. 有些动词既是及物又是不及物,当它们和well, badly, easily等副词连用时,表示主语内在品质或性能,是不及物动词,用主动表示被动,这时不用被动语态,常见的有:write, read, clean, sell, wash, cook 等。如:


  (1)The cloth washes easily.  这布很好洗。


(2)The new product sells well.  这新产品很畅销。


对比:


The books sell well. (主动句)


The books were sold out. (被动句)


The meat didn’t cook well. (主动句)


The meat was cooked for a long time. (被动句)


9. 下列情况主动句不能改为被动句:


第一,感官系动词一般用主动形式表示被动意义,如:feel,look, seem, taste, sound, remain等。


(1)— Do you like the material?   — Yes, it feels very soft.


误:It is felt very soft.


(2)The food tastes delicious.


误:The food is tasted delicious.


(3)The pop music sounds beautiful.


误:The pop music is sounded beautiful.


第二,谓语是及物动词leave, enter, reach, suit, have, benefit, lack, own等。如:


    He entered the room and got his book.


误:The room was entered and his book was got.


She had her hand burned.


误:Her hand was had burned.


第三,一些不及物动词短语没有被动语态,如:take place, break out, belong to, lose heart, consist of, add up to等。如:


    The fire broke out in the capital building.


误:The fire was broke out in the capital building.


第四,不及物动词没有被动语态,如:rise, happen, succeed, remain, lie等。


    When we got to the top of the mountain, the sun had already risen.


误:The sun had already been risen.


After the earthquake, few houses remained.


误:After the earthquake, few houses were remained.


第五,宾语是反身代词,相互代词,同源宾语,不定式,v-ing形式及抽象名词等,不能变为被动句子的主语,如:


    I taught myself English.


误:Myself was taught English.


We love each other.


误:Each other is loved.


10. 在汉语中,有一类句子不出现主语,在英语中一般可用被动结构来表示,例如:


据说……           It is said that …


据报导……         It is reported that …


据推测……         It is supposed that …


希望……           It is hoped that …


众所周知……       It is well known that …


普遍认为……       It is generally considered that …


有人建议……       It is suggested that …


1) It is reported that it is going to rain tomorrow.


2) It is well known that Thomas Edison invented the electric lamp.


 辨析:


 be made of意思是“由……制成”,介词of所指的原材料一般是未经变化,仍可看出材料的。 


be made from意思也是“由……制成”,但介词from所指的原材料往往是经过变化,已看不出原材料的。 


be made in意思是“由(什么地方)生产的”,表示某一物品在某地生产或制成,in后面接表示地点的名词。


 


  被动语态练习


一. 翻译下列句子,指出句中的谓语是那种时态的被动语态:


1. Professor Wang was asked to give us a talk last Monday.


2. A new kind of radio is being made in our factory.


3. Their ideas were expressed at yesterday’s class meeting.


4. These wires are called sensors.


5. The new bookstore will be opened next week.


6. Some letters of thanks to the hospital have been received these days.


7. Planes couldn’t be made in China before liberation.


8. A new recorder will be used in our English class.


9. Rubbish has been piled in the street since last month.


10. These children must be taken good care of.


二. 用所给动词的适当形式填空:


1. The recorder ______ usually ________(put) on the teacher’s desk.


2. An English play _____________ (put) on next Saturday afternoon.


3. Some tickets for the concert ____________ (buy) from the theatre.


4. This story book ____________ (borrow) from the public library last week.


5. The desks and chairs ________________ (repair) already outside the classroom.


6. The film ____________ (talk) about by people everywhere now.


7. He _____________(call) Xiao Liu.


8. They __________(show) some pictures of Shanghai by Johnson.


9. I ______ often ________(ask) to sing English songs.


10. Lie down, or you _______________ (hit).


三. 选择填空:


1. The Great Wall ___________ all over the world.


A. knows  B. is knowing  C. is known  D. has known


2. Many new houses _______ in that village since 1976.


A. are built  B. were built  C. have been built D. had been built


3. When the work ______. You may have a rest.


A. are finished B. will be finished C. is finished D. was finished


4. Our school _______ nearly a hundred years ago.


A. is set up B. will be set up C. has been set up D. was set up


5. A new railway station ______ new our school.


A. is being built          B. is been built 


C. is be building          D. is being building


6. The Young Pioneers _____ around the photo exhibition.


A. are show  B. were show  C. were shown D. was shown


7. Our League meeting ______ next Friday afternoon.


A. is held  B. will hold  C. will be held  D. was hold


8. Wheat _______ in most parts of China.


A. grows    B. grow    C. is growing   D. is grown


9. This radio _________ by younger brother already.


A. is fixed  B. has fixed  C. has been fixed  D. will fix


10. Water ______ into steam or ice by changing the temperature.


A. can be turned B. can turn C. can being turned D. turns


四、 用所给动词的适当形式填空:


1. A new school building ________________ (build) here soon.


2. We ____________ (show) around the school by our headmaster yesterday.


3. Something _______________ (must do) to get rid of the “white rubbish”.


4. Children ________________ (should teach) how to get on well with others.


5. Dr Bethune’s name _____________ (know) all over China.


6. A golden bridge ______ never _________ (see) by Peter.


7. ______ her homework _________ (do) yesterday?


8. These questions _____________ (can answer) in English.


9. Buses _____________ (make) in that factory by workers.


10. Our classroom _____________ (clean) every afternoon.


11. He _________ (see) to get into the teachers’ office a moment ago by me.


12. The work _________ (finish) in three days.


 



 


  Unit 4 学案


一. Key words 


1. warn -----warning


2. think-----thought-------thinker


3. record------recorder


4. basic------base


5. please----pleased-----pleasing------pleasant------pleasure


6. detail------detailed


7. appear----disappear-----appearance


8. act----actor-----actress  act--actual--actually


9. match-----matches


10. separate------   separately=not...together


11. play-----player


12. storm------stormy


13. mystery----mysteries----mysterious.


14. pop--popped--popped--popping


15. seem=appear


 


二 Phrases


1. comic strip    连环漫画


2. pop out       (眼睛)(因激动,惊奇)张大,睁大


3. decide on     决定


4. play against   同……比赛


5. weather forecast  天气预报


6. life jacket      救生衣


7. thank goodness  谢天谢地


8. make it  =be successful=succeed   获得成功


9. warn sb. (not) to do sth. 警告某人(不要)干某事


10. warn sb. of sth.  提醒,警告某人注意某事


11. warn sb. against (doing) sth. 警告某人不要做某事


12. separate A from B 把A从B中分离出来


13. think about 考虑


14. think over 仔细考虑,重新考虑


15. think of 想起,记起


16. do one ’ s voice 为某人配音


17. different from … 和……不同


18.look like 看起来像


19. look at oneself in the mirror 照镜子


20. video camera 摄像机


21. at the underground station 在地铁站


22. watch out 小心  = look out =be careful


23. be in trouble 处于困境中


24.appear to be fit 似乎健康


25.in total=totally=in all 总计


26.at home and abroad 国内外,中外


27.go with=match 与……相配


 


 


三  几种常用时态的被动语态——


1.一般现在时: am/is/are+过去分词


  肯定句:Bikes are ___________(sell)in that shop.


  否定句:Bikes are not sold in that shop.


  疑问句:Are bikes sold in that shop? Yes, they are. / No, they aren't.


2.一般过去时: was/were+过去分词


  肯定句:China was ___________(liberate)in 1949.


  否定句:China was not liberated in 1949.


  疑问句:Was China liberated in 1949? Yes, it was. / No, it wasn't.


3.一般将来时:  shall/will/be going to + be+过去分词


  肯定句:An English class will be ___________(give)by Jack tomorrow.


  否定句:An English class will not be given by Jack tomorrow.


  疑问句:Will an English class be given by Jack tomorrow?  Yes, it will. / No. it won't.


4.现在进行时:am/is/are + being+过去分词


  肯定句:A car is being ___________(drive)now.


  否定句:A car is not being driven now.


  疑问句:Is a car being driven now?  Yes, it is. / No, it isn't.


5.现在完成时:have / has+ been+过去分词


  肯定句:A road has been ___________(build)by the government.


  否定句:A road hasn't been built by the government.


  疑问句:Has a road been built by the government?  Yes, it has. / No, it hasn't.


6.情态动词:情态动词+be + P.P


  1)This clock can be ___________(repair)here.


  2)The trees may be ___________(plant)at other times of the year.


  3)The composition must be ___________(hand)in after class.


  4)The young trees should be ___________(plant)in spring.


 


含有情态动词的被动语态


     含有情态动词的主动句变成被动句时,由“情态动词+be+过去分词”构成,原来带to的情态动词变成被动语态后“to”仍要保留。


歌诀:     情态动词变被动,情态加be加“过分”,原来带to要保留。


例如:


  We can ___________(repair)this watch in two days.


  → This watch can be ___________(repair)in two days.


  You ought to ___________(take)it away.


  → It ought to be ___________(take)away.


  They should ___________(do)it at once.


  → It should be ___________(do)at once.


 


7、含双宾语的主动结构变被动结构


口诀:如遇双宾语,最好变间宾。如若变直宾,be done后加to(或for)


    含有双宾语的主动句改为被动句时,应将其中一个宾语改为被动结构的主语,另一个宾语仍保留在原处。一种情况是把间接宾语(指人)变为主语,直接宾语(指物)不变;另一种情况是把直接宾语(指物)变为主语,间接宾语(指人)不变,这时,间接宾语前通常加介词to,有时加for。例如:


1. My father gave me a new book on my birthday.


 → I was given a new book(by my father)on my birthday.(间接宾语作了主语)


 → A new book was given to me(by my father)on my birthday.(直接宾语作了主语)


2. Father bought me a new coat.


  → I was bought a new coat . (间接宾语作了主语)


  → A new coat was bought for me. (直接宾语作了主语)


 


8、补充


    一些宾补动词如make, see, hear等在主动语态中可以接动词原形(实为省略to的动词不定式)作为宾语补足语的动词在变被动语态是一定要注意恢复to。如:


  He made me stand outside. → I was made to stand outside(by him).


  I saw him play football. → He was seen to play football(by him).


 


 


四.Ⅰ.把下列主动语态改为被动语态:


  1. We often use a recorder in our English class.


  2. They will show a new film next week.


  3. When did they build the house?


  4. I saw the boy enter the room.


  5. Will they show a new film next week?


  6. Have they posted the letter yet?


  7. We often see him help his classmate.


  8. You must turn off the light before you go to be.d


  9. Who is repairing the bike?


10. The student should learn all the texts by heart.


 


Ⅱ.选择填空:


  1.The reading room ________ yesterday afternoon.


  A. cleaned   B. is cleaned   C. was cleaning   D. was cleaned


  2.The workers were made ________ ten hours a day.


  A. work   B. to work   C. working   D. worked


  3.Food ________ in a cool place in summer.


  A. must keep   B. mustn’t keep   C. must be kept   D. mustn’t be kept


  4.His father ________ to work in Hong Kong 3 years ago.


  A. sent   B. was sent   C. has sent   D. has been sent


  5.The pen ________ well.


  A. writes   B. is written   C. was written   D. writing


  6.Great changes ________ in the town since 1988.


  A. have taken place   B. have been taken place



  C. has taken place   D. has been taken place


  7.Our compositions must ________ next Monday.


  A. be hand in   B. be handed in   C. handed in   D. be handing in


  8.The child will ________ back to his parents next month.


  A. sent   B. send   C. be sent   D. be sending


  9.________ his work ________ yet?


  A. have…been finished  B. has …been finished



  C. has …finished   D. have…finished


  10.The classroom ________ now


  A. is cleaning   B. is being cleaning  C. is being cleaned   D. is cleaned


  Ⅲ.用适当时态和语态的动词填空:


  1. Can he ________ (speak) English?


  2. What language ________ (speak) in that country?


  3. The film ________ (show) many times since last Sunday.


  4. These TV sets ________ (make) in SiChuan.


  5. It has got so dark. Would you please ________ (turn) on the light?


  6. A new hospital ________ (build) in this area now.


  1. ________ the book ________ (return).


  2. Rice ________ (grow) in the south.


  3. The window ________ (not break) by the boy.


  4. I ________ (tell) he ________ (not come) just now.


  Ⅳ.用所给动词的正确形式填空


  1. English ________ (speak) in many countries.


  2. Information in short-term memory ________ (can, not, keep) very long.


  3. After that, one of the lights _______ (turn off) and the rat had to wait for a short time.


  4. Just a few years ago, tomatoes _______ (believe) to have magical powers, making people who ate them fall in love.


  5. It is said new copies of the book _______ (print) now.


  6. The old house _______ (pull) down next month.


  7. In the old days, the children _______ (take care of) by the mother because she did not work outside the house.


  8. Needless to say, the second list of words ___ (can, remember) more easily than the first one.


  9. She _______ (send) to another village when I got there.


  10. The teacher said that we _________ (give) another chance some time next month if we failed in the exam.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


答案  1.A recorder is often used in our English class.


  2.A new film will be shown by then next week.


  3.When was the house built by them?


  4.The boy was seen to enter the room.


  5.Will a new film be shown by them next week?


  7.He is often seen to help his classmate.


  8.The light must be turned off before you go to bed.


  9.Who is the bike being repaired by? (By whom is the bike being repaired?)


  10.All the texts should be learned by heart by the students


  .II、 1.D  2.B  3.C  4.B  5.A  6.A  7.B  8.C  9.B  10.C


  III、1.speak   2.is spoken  3.has been shown  4.are made  5.turn 6.is being built


  7.Has returned  8.is grown  9.wasn’t broken  10.was told   didn’t come


  Ⅳ.1. is spoken  2. cannot be kept  3. was turned off  4. were believed


  5. are being printed  6. will be pulled  7. were taken care of  8. can be remembered


  9. had been sent   10. would be given


 


 


八年级下unit 5学案


Part I、四会词汇及高频词汇


1. endangered  adj. 濒危的   


同根词:endanger  v.  危及   danger  n. 危险   dangerous  adj. 危险的


2. giant = extremely big/large = huge  adj  巨大的    


3. obligation = duty = responsibility  n. 责任


4. wild  n. 自然环境    adj. 野生的   wild animals  野生动物


同根词:wilderness  n. 荒无人烟的地方


5. bamboo  n. 竹子(不可数)


6. weight.   n. 重量


同根词:weigh  v. 称重   weighty = heavy  adj. 重的


What’s its weight? = What’s the weight of it? = How much does it weigh?


7. kilogram = kilo  n. 千克、公斤      kilometer: 千米


8. population  n. 人口


What’s the population of Shenzhen? = How many people are there in Shenzhen?


9. behaviour   n. 举止,行为


同根词:behave   v. 表现


behave well = behave oneself = have good behaviour  表现好,举止得体


10. birth  n. 出生    


同根词:born  v. 出生    birthday   n. 生日


11. central  adj. 中央的


同根词:center  n. 中间、


12. cruel  adj. 对……残忍的   be cruel to  对……残忍


同根词:cruelty  n. 残忍 


13. organization  n. 组织、机构


同根词:organize  v. 组织   organizer  n. 组织者


14. face   v. 面对  n. 脸部


同根词:facial  adj. 脸部的


make faces  做鬼脸          face to face  面对面  


lose one’s face  丢脸         face the danger  面临危险


15. Asian  adj. 亚洲的  n. 亚洲人


同根词:Asia  n. 亚洲


Asia—Asian         Europe—European     Africa—African    Australia—Australian


North America—North American   South America—South American


16. found  v. 建立 (founded, founded)       find  v. 找到 (found, found)


   be founded = be set up 被建立           be found  被找到


Part II、补充短语


1. a fact file  档案


2. giant panda  大熊猫


3. the endangered animals: 濒危动物


4. live in the wild: 生活在野生环境中


5. at birth: 出生时


6. the rest of: 剩余的


7. high up: 高高地


8. as much as: 多达


9. on one’s own = by oneself = alone: 独自


10. stay healthy = keep healthy = be healthy: 保持健康状态


11. in the Central China = in the center/middle of China: 在中国中部


12. live for up to 35 years: 最多可活35年


13. lose one’s home: 失去某人的家园


14. kill sb. for sth. 为某物杀死某人


15. a large/ small population: 人口多(少)


16. the total weight of sth. 某物的总重量


17. give birth to  生育


18. cause problems to sb. 给某人造成麻烦


19. close to 几乎,接近


20. show a great love for sth. 对某物表现出极大的喜爱


21. a nature reserve 自然保护区


22. day and night 夜以继日


23. in memory of sb. 纪念某人


24. be founded = be set up 被建立


25. environmental organization 环保组织


26. aim to do sth. 致力于做某事


27. live in harmony with nature 与自然和谐相处


 


Part III、长难句解析


1. sb. spend time/money (in) doing sth. 某人花时间(钱)做某事


  They spend more than 12 hours a day eating.


2. It is +adj. +for/of + sb/sth + to do sth. 做某事对于某人某物……


  It is important for us to protect them.


  It is cruel of them to do so.


3. adj. + enough + to do…足够……去做某事


  They are strong enough to protect themselves.


 


Part IV、语法运用:几种形容词的常见句型


1. It's + adj. +for + sb. +动词不定式


这一句型表示"做某事对某人来说……"。常用形容词有:difficult, easy, hard, dangerous, safe, useful, pleasant, interesting, impossible等,来说明动词不定式的性质、特征。根据具体情况可以转换成:①To do sth. is+形容词;②It is+形容词+that从句。如


It is impossible for a child to answer the question.  小孩子不可能回答出这个问题。


   = To answer the question is impossible for a child.


 


It's dangerous for you to swim alone.  你自己一个人去游泳很危险。


  = It is dangerous that you go to swim alone.


 


2.  It's +adj. + of + sb. +动词不定式


这一句型表示"某人(做某事)……"。常用形容词有:good, kind, nice, polite, clever, foolish, lazy, careful, careless, right, wrong等,来说明"人"的性质或特征。经常可以转换成:①How+形容词+it is+of sb. to do sth.!②How+形容词+of sb. to do sth.!③Sb.+is+形容词+to do sth..或④That is+形容词+of sb. to do sth.等


It's very kind of you to help me.  你能帮助我真是太好了。


   = How kind of you to help me!


   = You are kind to help me


 


It's foolish of you to make such a mistake.  你真傻啊,竟然犯这种错误。


   = How foolish it is of you to make such a mistake!


   = That’s foolish of you to make such a mistake.


 


3. adj. + enough + to do,其意为“足够地…可以…”:


He is old enough to take care of himself. 他大了,能照顾自己了。


该句型有时可与so [such]…that结构转换:


He is rich enough to buy a plane. 他很有钱,可以买一架飞机。


=He is so rich that he can buy a plane.


该句型的否定句式是:not + adj. + enough + to do


He was not strong enough to do the work. 他不够强壮,不能做这工作。


有时否定句式也可与too…to句型转换:


He is not old enough to go to school. 他还不够大,还不能上学。


= He is too young to go to school. 


附1、语法练习


I. 单项选择 


1. ________ generous _____ the little girl to share her toys with the other kids. (2008无锡)


A. It’s; of           B. That’s; of         C. It’s; for            D. That’s; for


2. We think it is difficult _____ them ____ the charity walk without team spirit. (2010南通)


A. for; to finish        B. of; to finish          C. for; finishing            D. of; finishing


3. It’s very kind ______ you. Thank you for your help. (2010盐城)


A. of               B. for              C. to               D. on 


4. --Thank you for your good service. 


--You are welcome. It is patient ______ us to serve everyone. (2010泰州)


A. of                B. for              C. to              D. with


5. It’s nice ______ Andy _____ me with my English study. (2010宿迁)


A. at; to help        B. of; to help       C. with; help        D. of; help


6. Billy has all kinds of different ideas. He is ______ to be a famous writer. (2008宿迁)


A. enough creative                 B. creative enough   


C. energetic enough               D. enough energetic


7. Simon is _______to make us all _______.(2007无锡,29)


A. enough funny; laugh               B. funny enough; laugh  


C. enough funny; to laugh            D. funny enough; to laugh


8. I find this computer game _______ to play. (2009无锡)


A. enough easy                      B. easy enough    


C. enough easily                     D. easily enough


9. --Can you hear me?


--No, I can’t. Would you please speak _______? (2009宿迁)


A. clearly enough                 B. clear enough         


C. enough clear                     D. enough clearly


 


II. 按要求改写句子


1. The pear is too hard for her to eat. (改为同义句)


_________________________________________.


2. The car is too expensive for him to buy.(改为同义句) 


__________________________________________.


3. He runs very fast. He couldn’t stop.(合并为一句)


__________________________________________.


 


Ⅲ 汉译英


1. 这个男孩还没有到独立处理这样的难题的年龄。(2008无锡)


The boy isn’t ____________________ such a difficult problem by himself.


2. 他非常聪明,总想到一些好主意。(2010盐城)


He is ____________________ to come up with some good ideas.


3. 对你来说,如果想获得成功,不要轻易放弃是很重要的。(2008扬州)


____________________________________ if you want to achieve success.


4. 你帮助我学习数学真是太好了。(2008盐城)


___________________________________.



Unit 6 Pets


一. 词汇


1. drink 喝-drank-drunk


2. feed 喂养—fed—fed


3. lie躺—lay—lain---lying  lie 说谎—lied—lied--- lying   lay下蛋--- laid---laid


4. faith 信仰;忠诚—faithful 忠诚的—faithfully忠诚地


5. noise 噪音 —noisy 吵闹的--- noisily 喧闹地


6. near 在……附近—nearly 几乎


7. strange 奇特的;陌生的---stranger 陌生人


8. choose 选择--- chose --- chosen—choice 选择(名词)


9. scare 使……害怕—scared 害怕的


10. belief 信念—believe 相信


11. respond 回应--- response 回答---responsible负责任的--- responsibility 责任


12. complain 投诉--- complaint 投诉


14. reason 理由;理智—reasonable 合理的


15. happy 开心的—happiness 快乐;幸福


16. receive 收到—receiver 接收者 ---receipt 收据


17. hard 硬的/困难的 -- hard 勤劳地---- hardly 几乎不


18. high 高--- highly 高高在上地


19. free 自由地 --- freely 自由地;随意地


20. late 迟来的--- late 晚 –lately 最近


21. early 早的--- early 早早地


22. fast 快速的--- fast 快速地


23. badly 糟糕地--- worse—worst


24. well 好--- better--- best


25. far 远远地--- farther/ further--- farthest/ furthest


26. much 大量地--- more—most


27. little少量地—less—least


28. often经常--- more often


 


二. 短语


1. had better (not) do 最好(不要)做……


2. with both eyes closed 紧闭双眼


3. be taken out for a walk 被带出去散步


4. keep a pet 养宠物


5. make a complaint about sth投诉


6. respond to complaints 回应投诉


7. the reasons for sth/ doing ……的理由


8. grow up 成长


9. give their opinions on this matter 在这件事上发表他们的看法


10. according to 根据


11. stop sb from doing sth 阻止某人做某事


12. bark at 吠叫


13. pay attention to 注意


14. a small number of 少量的


15. what’s more 更有甚者


16. add up all the amounts 统计总数


17. stay healthy 保持健康


18. die of a heart attack 死于心脏病   die from an earthquake 死于地震


19. keep on waiting 继续等待


20. the rest of my life 我的余生


21. to lead a dog’s life过穷困潦倒的日子


22. as sick as a dog 病得很厉害


23. love me, love my dog 爱屋及乌


24. gold fish 金鱼


25. be faithful to 对……忠诚


26. from side to side 从一边到另一边


27. play with the dog 和狗一起玩


play with fire 玩火


28. be faithful to 对…..忠诚


29. walk your dog 溜狗


30. have/ live/ lead a difficult life 过着困难的生活


31. have no choice but to do 别无选择只有做……


32. have nothing to do but do 除了做……无事可干


33. head to head 针锋相对;争辩


heart to heart 心连心


face to face 面对面


shoulder to shoulder 肩并肩


hand in hand 手牵手


34. respond to 回应


in response to 作为……的回应


35. almost nobody 几乎没人


 


三. 同义转换


1. feed = give food to          2. cute = lovely and pretty


3.  nearly= almost            4. be common = happen often


5. have no choice but to do = must/ have to


6. what’s more = besides       7.  care for = take care of = look after


8. a number of = some/ many   9.  keep on = continue


10. opinion = idea              11. scared = afraid = frightened


12. What’s the problem? = What’s the matter?


 


四. 重点句型。


1. 动名词在句子中作主语


   Keeping pet dogs is a good idea. 饲养宠物狗是个好主意。


   Smoking does harm to your health. 吸烟对身体有害。


2. It’s adj to do sth 做某事怎么样


It’s nice to hold them in your arms and it’s wonderful to see them grow up.


抱着他们很开心,看着他们长大非常美妙。


3. 疑问词 + 动词不定式(to do)


Young people can learn how to care for others by keeping dogs.


年轻人通过养宠物可以学会怎样对待他人。


4. Not + all表示部分否定


Not all the dogs are friendly. 不是所有的狗都很友好。


5.  被动语态


   They need to be washed often. 他们需要经常被洗。


 


五.语法—副词比较级和最高级


1. 副词和形容词一样,也有它的比较级和最高级形式. 可以参考形容词的变换形式。但以词尾 -ly 结尾的副词(除 early )须用 more 和 most 。 

hard—harde--r hardest 

fast--- faster-- fastest 

early--- earlier--- earliest 

warmly---- more warmly -----most warmly 

successfully---- more successfully -----most successfully 




2. 有些副词的比较级和最高级形式是不规则的。 

well-better - best         badly - worse - worst 

much- more - most       little - less(er) - least 

far-farther(further)-farthest(furthest

He works harder than I. 他比我工作努力。 

Lucy gets up earlier than Lily. 露西比丽丽起床早。 




3.  副词原级比较的基本用法 :‘(not) as/so + 副词原级+as’。这一结构表示两者相似或前者不如后者。如:  You don’t get up so/as early as I. 你没我起得早。


 


4. 副词比较级用法

① 比较级由“形容词(副词)比较级+than+…,”构成表示在两者中一方比另一方“更加…”。 如:Mike works more carefully than Jack. 迈克工作比杰克细心。


② 注意than前后两项相比较的人或事物要一致。 

③ 副词比较级+and+(同一)副词比较级’表示越来越……。例如:


  He ran faster and faster.   他跑得越来越快。


④ the+副词比较级,the+副词比较级’。这一结构表示 “越……就越……”。如:


The better I knew him, the more I like him.  我越了解他,就越喜欢他。


 


5. 最高级 

① 最高级用于三者以上比较,形容词的结构形式是“定冠词+形容词最高级+名词+表示范围的短语或从句”(如all, of all, of the tree, in the world, that has ever taken place等) 

He studies (the) hardest among the boys.在那群男生里,他学习最用功。


② 副词的最高级与形容词最高级的区别在于最高级可以不用定冠词the。


 


语法练习。


I. 单选题。


1. Bill doesn’t play the violin so ____ as his father.


 A. good    B. better     C. well    D. best


2. The little girl writes her homework ___ her brother.


 A. more carefully    B. more careful   C. as carefully as    D. as careful as


3. If you don’t work ____ enough, I don’t think your dream will come ____. [2011苏州]


 A. hardly; truly    B. hardly; true   C. hard; true   D. hard; truly


4. I am so tired that I can't walk____.


   A. much far     B. any farther   C. even far       D. very further


5. No one can sing _____ than her. 【2013四川泸州】


    A. well            B. good         C. better          D. best


6. What is it that has made him ____ excited? 【2013四川泸州】


    A. so     B. very     C. too     D. quite


7. My old neighbor Charles felt ___ after his children moved out. 【2013 上海】


   A. lonely          B. safely    C. angrily            D. happily


8. The volunteer spoke as ___ as she could to make the visitors understand her. 【2013 上海】


   A. clearly      B. more clearly    C. most clearly     D. the most clearly


9. We held a concert in the hall yesterday, Kate sang ____ among the singers. 【2013广西南宁】


  A. good     B. well     C. better      D. best


10. Tony is not as clever as Lucy, but he works ____ than her. 【2013山东济南】


   A. hard          B. harder        C. hardest          D. the hardest


II.  用括号内所给单词的适当形式填空。


1. Does China develop _____ (fast) of all the countries in the world?


2. My brother Jimmy writes _______ _______ (careful) in his class.


3. Which shirt do you like _____ (good), the white one or the blue one?


4. Tom finishes his work ____________ (quick) than Jim.


5. — Mr Smith, could you please speak a little more ______ (slow)?


  — Sorry! I thought you could follow me.


 


 


Chapter 7


Ⅰ words 


1. receive  v 收到 → n receiver  n 接收人 ,(电话)听筒


2. loud   adj 响亮的 , 大声的  →  adj loudly大声地


3. quiet  adj 安静的→  adv  quietly  安静地


近义词 silent  / silently    反义词:noisy / noisily


4. damage 破坏


destroy (彻底)毁掉


   hurt 使--- 受伤 ,伤害


5. frighten  v使---害怕  →adj  frightening令人恐惧的→ adj  frightened 感到害怕的 


相关词:afraid ,fearful


6. fear  v = be afraid and worried 害怕担心→ n  fear  害怕担心


          → adj  fearful 害怕又担心的 → adv  fearfully 害怕担心地


   反义词:fearless  / fearlessly


7. discover  v 发现→ n discovery发现 →n  discoverer发现者


区别invent   → invention   → inventor


8. terrible  adj 非常讨厌的→ adv  terribly 非常,可怕地


9. wonder  v 想知道(因不知道)→ n wonder 惊异 、奇迹


            → adj wonderful 极好的,→ adv wonderfully 极度地


10. refuse  v 拒绝  →  n  refusal 拒绝


arrive  v 到达→ n  arrival 到达


11. explain  v 解释→ n  explanation 解释


12. please  v 使—高兴(满意)→ adj pleasant 令人高兴的


         → adv  pleased 感到高兴的→ n  pleasure 开心,乐意


13. agree v 赞成→ n agreement 同意,合约


反义词:disagree  / disagreement


14. curious  adj 好奇的→adv  curiously 好奇地→n  curiosity 好奇(心)


Ⅱ短语


1. be unknown to sb 不为某人所知


2. be frightened of …  害怕 …


3. in fear 恐惧地     / in surprise 吃惊地


4. refuse to do sth.拒绝做某事


5. explain sth to sb.向某人解释某事


6. be pleased with … 对…满意= be satisfied with = be happy with


7. because of = be reason of 因为


8. as soon as possible = as soon as sb.can 尽快


9. agree with sb 赞成某人(的话)


10. agree to a plan (an idea ,one’s opinion …)赞成计划(主意,观点等)


11. agree on (doing) sth 就 …取得一致


12. disagree with sb 不赞成


13. wake up 醒来     / wake …up 把 …弄醒


14. look out of … 从…往外看


15. mention sth to sb.向某人提及某事


16. keep quiet 保持安静


17. make a terrible noise 发出可拍的声音


18. spread one’s wings 张开翅膀


19. make a mark 做记号


20.    fall into the bushes 掉入树丛/ fall on the ground掉在地上


21. separate … from …   把…与…分开


22. the landing site 降落场 (处)


23. write down 写下 ,用笔记下= put down


24. what to do / how to do it 怎么办


25. at midnight 在午夜时分


Ⅲ 词(短语)解释


1. keep quiet : don’t make any noise


2. terrible : not pleasant


3. in fear : feeling afraid 


4. spread : open …outwards


5. marks : symbols or writing


6. wonder :want to know 


7. explain : make sth clear (easy)/ give the meaning of sth


8. mention : speak of (about ) 


Ⅳ 重要句子】


1. I’m sure something landed in the forest near the hills as I heard a loud noise last night


2. Since no one else saw these aliens , I refuse to believe you.


3. “It looked like this,”he said , as he looked at the word “EARTH”.


4. They heard some voices speaking a strange language , so they hid behind some bushes and keep quiet.


5. The spaceship was damaged because of a crash.


6. Suddenly, another alien appeared from the bushes in front of them .


ⅤGrammar  :adverbial clauses of reason (原因状语从句)


1. because :引导原因状语从句,原因是谈话的重点,通常回答why的提问。


—— Why was he absent from the meeting yesterday ?


---- He was absent because he suffered from a heart attack.


2.since = as : 引导原因状语从句,原因已经为谈话双方所知,双方(或其中一方)所要探讨的重点是这一已知原因后的结果。


    As it is getting dark ,what’s more , it is beginning to


rain , you had better stay for supper.


3.for :引导表原因的分句,前后两者之间没有必然的因果关系,仅仅起补充说明的作用。


      Day broke (天亮了),for the birds were singing .


4.because of : 其后不跟句子,它后面只接名词(短语),代词或动名词(短语)


   They ran away because of hearing a loud ,strange noise .











Guided learning plan of Unit 8 ----Grade eight 


One:重点词


1.wide 宽的,宽阔的—widely广泛地            2. recent 最近的—recently最近3. virus 病毒—viruses           4. certain当然—certainly 当然地,肯定地5. prepare 使... 有准备——prepared有准备的—unprepared没有准备好的


                   —preparation 准备         6. relax放松—relaxed / relaxing 感到放松的          7. mix混合—mixture 混合物          8. satisfy 使满意—satisfied—satisfactory满意的—satisfaction满意            9. apology 道歉—apologize (apologize to sb  /apologize for sth)         10. recommend 推荐—recommended 


11.post帖子,邮递—poster海报


12.coffee咖啡—cafe咖啡馆


13.electricity电—electronic电子的—electric.带电的


14.technology科技—technologist 技术专家


15. A fish一条鱼—many fish—be fishing (go fishing )钓鱼Two:重点短语


1.make apologies to sb向某人道歉—make an apology to sb


  =say sorry to sb=apologize to sb2.in the present 现在  /at present现在,目前3.at the front 在前面4.on the Internet 在互联网上5.both…and… /……和……都;不但……而且……6.in the shape of… ……的形状7.be connected to… 被连接到……;与……相连接8.a new type of 一种新型的9.mix A with B(使 A与 B)相混合(be mixed with)10.solar energy 太阳能11.make electricity 发电12.an electronic map 电子地图 (an electric fan 一台电扇)13.sit back 舒服地坐好14.from place to place 从一个地方到另一个地方15.in this way 通过这种方法16.break down (车辆)抛锚17.prepare for 准备(be ready for  / be prepared for)18.by post 邮寄19.get a reply 收到回复20.keep in touch with… 与……保持联系21.in a short time 在短时间内22.in a second 片刻;瞬间23.go on (灯)亮  / 继续24.fail to do sth. 未能做某事


25.recommend A to B把A推荐给B


26..be satisfied with=be pleased with满意于


27.recycled materials回收材料


28.environmentally friendly buildings 环境友好型建筑


29.I’m terribly sorry十分对不起


30.order sth订购物品  (place an order for sth)


Three:重点句型


1.It’s in the shape of a whale.


2..These houses are both “green’ and “smart”


3.Line A is connected to Line B


4.The hydrogen in the car is mixed with oxygen from the air to make electricity 


  for the car.


5.While I was driving my old car,I was polluting the city.


Four:英英释义


1.satisfied=pleased                   2.be bored with=be fed up with=be tired of


3.recently=not long ago               4.be unprepared for=be not ready for


5.be unprepared to do=be not ready to do.   6.dry out=become dry


7.wise=smart                          8..while=at the same time 


9.relaxed=rested                       10.mix=put together


 


Five:语法          过去进行时


1、过去进行时的定义

   过去进行时常表示过去某一时刻或过去某一阶段内正在进行的动作。


2、过去进行时的构成

   过去进行时是由“be动词的过去式was/were+现在分词”构成。


3、过去进行时的基本句型





























  肯定式



疑问式



否定式



I was working



Were you working?



I was not working



He / She / it was working.



Was he / she / it working?

Yes, he / she / it was.

No, he / she / it wasn’t.



He / she / it was not working.



We were working.



Were we working?



We were not working



You were working



Were you working?



You were not working



They were working



Were they working?



They were not working




用法:


一、过去进行时的主要用法是描述一件事发生的背景;一个长动作发生的时候,另一个短动作发生。常用的时间状语this morning, the whole morning, all day yesterday, from nine to ten last evening, when, while例如:



  We were watching TV from seven to nine last night. 

  昨天晚上七点到九点的时候我们在看电视。          


    What was he researching all day last Sunday? 

  上周日他一整天都在研究什么?



  My brother fell while he was riding his bicycle and hurt himself. 

  我哥哥骑自行车的时候从车上摔下来,受伤了。 



  It was raining when they left the station. 

  他们离开车站的时候天正在下雨。

  When I got to the top of the mountain, the sun was shining. 

  当我到达山顶的时候,阳光灿烂。


二、 过去进行时可以表示在过去某个时间点发生的事情。时间点可以用介词短  语、副词或从句来表示。如:



  What was she doing at nine o'clock yesterday? 

  昨天晚上九点她在做什么? (介词短语表示时间点)



  When I saw him he was decorating his room. 

  当我看见他的时候他正在装饰房间。 (when从句表示时间点)


三、 在复合句中,如果主要动作和背景动作都是延续的或同时发生的,那么主 从句的动词都可用过去进行时。例如:



  While he was waiting for the bus, he was reading a newspaper.

  他边等车边看报。 (两个动作都是延续的)



  He was cleaning his car while I was cooking. 

  他擦车时我在做饭。(两个动作同时进行)


四、 通常不能用于过去进行时的动词主要有:agree, be, believe, belong, care, forget, hate, have(拥有), hear, know, like, love, mean, mind, notice, own, remember, seem, suppose, understand, want, wish等。例如:

  误:I was knowing the answer.

  正:I knew the answer. 我知道答案。


五、 单项选择。 


1. When I came back yesterday evening, my brother _____ his homework. 


   (2011长沙)A. is doing  B. has done  C. was doing       


2. --- What were you doing this time yesterday?


  --- I _____ on the grass and drawing a picture. (2011北京)


    A. sit  B. sat    C. am sitting D. was sitting


3. --- Amy, I called you yesterday evening, 


         but nobody answered the phone.


  --- Oh, I ______ a walk with my mother at that time. (2011宁波)


    A. take               B. took   


    C. am taking             D. was taking


4. He ______ when the UFO arrived. He didn’t wake until the UFO 


   disappeared. (2011枣庄)


    A. slept                         B. was sleeping


    C. was doing homework           D. was singing


5. — Where were you this morning?


  — I ______ in the supermarket. (2012河北)


      A. will shop                     B. am shopping


      C. was shopping                 D. have shopped 


6. — Sam, come downstairs, please. I need your help.


  — Sorry, Mum. I ______ on the phone.(2012陕西)


      A. am talking                B. talked


      C. was talking               D. have talked 


7. — I phoned you at 7.00 this morning. But there was no answer.


  — Well, maybe I _____ morning exercises at that time.  (2012山东烟台)


      A. was doing                B. did


      C. is doing                  D. would do


8. Sally took a photo of her friends while they _______ computer games.


  (2013浙江杭州)   A. play           B. are playing  


                  C. have played     D. were playing


9. What ___ you ____when the captain came in? (2013黑龙江)         


   A. are; doing              B. did; do           C. were; doing 


10. I saw him in the library yesterday. He _______ a book at the moment.


   (2013 天津,31) A.  reads      B. is reading 


              C. was reading    D. will read


背一篇作文


我们无法改变过去,却能用勤奋和智慧创造美好未来。亲爱的同学,你对未来的生活有着怎样的期待呢?请以“My life in the future” 为题写一篇短文,畅想字迹未来的学习、工作和生活。


要求:1. 语句通顺,合乎逻辑,书写规范。60-80词。


     2. 文中不得使用真实的姓名和学校名称。


 


                My life in the future


    My life in the future will be colorful and meaningful.I’m going to be a good doctor after I graduate from the university. I believe,I’ll bring my parents health and happiness. In my spare time, I’ll stay with my family. We’ll travel a lot and do lots of sports. I’ll also read as many books as I can for I want to improve myself. Even if I workI will never give up studying.I’m sure my dream will come true because of my hard work and the life in the future will get better and better.


 


    



上一篇文章:2014寒假作业    下一篇文章:2014假期作文作业



个人空间评论从2017年1月起采用实名制: